تفاوت اینورتر و درایو چیست؟
10 تیر 1402
اخبار و مقالات
همانطور که می دانید دنیای امروز هر روز بیشتر و بیشتر در حال مکانیزه شدن است و موتورهای الکتریکی اکنون نقش بسیار مهمی در زندگی همه ما ایفا می کنند. تقریباً تمام دستگاه های اصلی که ما با آنها سروکار داریم از موتورهای الکتریکی تشکیل شده اند. هر چه این موتورها کارایی و عملکرد بهتری داشته باشند، مطمئناً کیفیت زندگی ما را بهتر می کنند. بنابراین، ما باید دانش گسترده ای از اجزای موتور الکتریکی داشته باشیم. در این مقاله تفاوت بین اینورتر و درایو، دو جزء مهم موتورهای الکتریکی را توضیح می دهیم و به دلیل شباهت نزدیک آنها در عملکرد، جداسازی این دو از طریق توضیحات منطقی است. پس با شرکت سنابرق طوان، بزرگترین شرکت فعال در زمینه خرید پیشرانه در کشور همراه باشید. در این مقاله علاوه بر تفاوت اینورتر و درایو به طور خلاصه شما را با درایو و اینورتر آشنا کنیم.
تفاوت اینورتر با درایو
درایو AC یک دستگاه الکترونیکی است که فرکانس و ولتاژ ثابت را به فرکانس قابل تنظیم و منبع ولتاژ متناوب تبدیل می کند. شما می توانید سرعت، گشتاور، قدرت و جهت موتور را کنترل کنید. درایو AC اصطلاحی برای اینورتر AC است و گاهی اوقات برای توصیف بخش خاصی از درایو AC استفاده می شود. پیشرفتهای فناوری، اندازه، هزینه، قابلیت اطمینان و عملکرد درایوهای AC را برای کاربردهای صنعتی با سرعت متغیر بسیار جذاب کرده است.
با وجود محبوبیت درایوهای AC، درایوهای DC ویژگی های مطلوبی دارند که آنها را برای بسیاری از کاربردها مناسب می کند. ویژگی های درایو DC شامل سرعت متغیر با افزایش یا کاهش ولتاژ DC عرضه شده به موتور، هزینه کم برای کاربردهای توان متوسط و بالا، محدوده سرعت گسترده و کنترل سرعت خوب است. درایوهای DC نیز می توانند بسیار فشرده باشند.
در ادامه به 3 تفاوت اصای اینورتر و درایو اشاره خواهیم کرد:
- اولین تفاوت این است که اینورترها هیچ قطعه متحرکی ندارند، در مقابل درایوها تعدادی قسمت متحرک داخل خود دارند.
- تفاوت بعدی اینورترها با درایوهای صنعتی این است که با اینورترها فقط می توان ولتاژ و توان خروجی را مشخص کرد. در مورد درایوهای صنعتی، مقادیر خروجی دستگاه ها را می توان با تنظیم دستی ولتاژ، فرکانس و توان ورودی به دلخواه تعیین کرد.
- و در نهایت، تفاوت اصلی بین اینورترها و درایوهای صنعتی این است که اینورترها فقط جریان الکتریکی را از DC به AC معکوس می کنند در حالی که درایوهای صنعتی از همان جریان الکتریکی معکوس و یک طرفه برای کنترل سرعت موتور استفاده می کنند. برای تجهیزات صنعتی و موتورهای الکتریکی سودمند است.
اینورتر چیست؟
به طور کلی اینورتر که معادل فارسی مبدل است وظیفه تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب را دارد که بخشی از درایو الکتریکی است. اما در صنعت به اصطلاح اینورتر وجود دارد که در واقع یک سیستم کامل از قطعات مختلف الکترونیک قدرت است که برق شهری یا صنعتی را گرفته و با تغییر فرکانس و سطح ولتاژ به ترمینال خروجی می فرستد. تحویل می دهند. اینورترها در صنعت و مناطق شهری کاربردهای متفاوتی پیدا میکنند و بسته به نوع کاربرد، وظایف متفاوتی دارند که باعث میشود اینورترهای مختلف متفاوت عمل کنند. به عنوان مثال اینورتر مورد استفاده در پنل های خورشیدی باید DC را با ضریب توان قابل قبول و اعوجاج کم به AC تبدیل کند یا اینورترهای مورد استفاده در آسانسورها که درایوهای AC نیز نامیده می شوند وظیفه تنظیم سرعت و داشتن گشتاور موتورهای الکتریکی را دارند. که در ادامه با جزئیات بیشتر مورد بحث قرار خواهد گرفت تبدیل می شود.
شاید بدون توجه از آن عبور کرده باشید، اما در زندگی روزمره به مقدار زیادی از آن برخورد کرده باشید، زیرا به هر حال موتورهای الکتریکی نقش مهمی در زندگی روزمره ما دارند که اکثر ما از آن بی اطلاع هستیم. تمام الکتروموتورها برق مصرف می کنند و بنابراین برای تامین گشتاور یا سرعت مورد نیاز به مقدار معینی انرژی نیاز دارند. هنگامی که سرعت یا گشتاور موتور سرعت خیلی زیاد یا خیلی کم باشد، از کنترل های مکانیکی برای کنترل قدرت استفاده می شود.
عملکرد اینورتر
اینورتر مکانیکی یک واحد سوئیچینگ است که به یک ترانسفورماتور قدرت متصل است. در واقع یک موتور الکتریکی وجود دارد که جریان مستقیم را می گیرد و آن را می چرخاند تا یک جریان متناوب ثانویه ایجاد کند. هنگامی که سیستم روشن می شود، سوئیچ را مغناطیسی می کند و اجازه می دهد برای مدت کوتاهی خاموش بماند. سپس کلید دوباره توسط یک فنر باز می شود و دستگاه روشن می شود، این روند بارها و بارها تکرار می شود. اینورتر به تنهایی نمی تواند انرژی تولید کند. ولتاژ ورودی و فرکانس خروجی به طراحی دستگاه بستگی دارد.
همانطور که قبلا ذکر شد، وظیفه اصلی اینورترها تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب است. توجه داشته باشید که اینورترها فقط الکتریسیته را تبدیل می کنند و خودشان نمی توانند برق تولید یا ذخیره کنند. اگر اینورتر را از منبع تغذیه DC جدا کنید، ولتاژ AC قطع می شود. مانند هر نوع دستگاه الکتریکی، اینورترها دارای رتبه بندی قدرت هستند. به عنوان مثال، اکثر سیستم های خورشیدی مسکونی از اینورترهای کمتر از 10 کیلو وات استفاده می کنند، در حالی که سیستم های تجاری متوسط احتمالاً بیش از 100 کیلو وات استفاده می کنند.
درایو چیست؟
درایو که به عنوان کنترل کننده موتور نیز شناخته می شود، در واقع برای کنترل دور موتور استفاده می شود. عملکرد درایوها در نهایت باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود و روند کار به شرح زیر است. هنگامی که نیرو از یک منبع انرژی دریافت می شود، درایو با کنترل مقدار جریان و در نهایت میدان مغناطیسی در موتور، سرعت موتور را با توجه به عوامل طراحی تنظیم می کند. به طور کلی، بدون استفاده از درایو، موتور در بهترین حالت با سرعت ثابت کار می کند. اما با نصب درایو این فرصت را به دست می آوریم که موتور را در محدوده های مختلف سرعت حرکت دهیم.
مزیت دیگر درایو بهینه سازی مصرف انرژی است که فشار کمتری به موتور وارد می کند. البته لازم به ذکر است که درایو نیز عملکرد هوشمندی دارد و ساعت و سرعت کابل برای کارکرد قابل تنظیم است.
کاربرد اینورتر و درایو
اگرچه درایو و اینورتر تفاوت هایی با هم دارند. با این حال، در نهایت، کاربردهای این دو یکسان است، از جمله:
- انواع پمپ های صنعتی و ساختمانی
- سیستم های تامین آب با بوستر پمپ
- تسمه نقاله
- آسانسور
- استفاده در پنل خورشیدی
- انواع ماشین آلات صنعتی
- و غیره
کلام اخر
امروزه در دنیای صنعتی از اصطلاح اینورتر به جای مبدل فرکانس یا VFD استفاده می شود. این در حالی است که این دو دستگاه کاملاً متفاوت بوده و ساختار متفاوتی دارند. به همین دلیل در این مقاله سگال نیرو به بررسی تفاوت اینورتر و درایو پرداخته ایم تا بتوانید با این دستگاه ها و نحوه استفاده از آنها به صورت خاص آشنا شوید. برای خرید انواع اینورتر صنعتی می توانید با ما در سگال نیرو تماس بگیرید.
آدرس دفتر ما
تهران کیلومتر ۱۹ جاده قدیم کرج، شهر قدس بلوار ۴۵ متری انقلاب، روبروی صنعت چهارم نقشه کوچه نبش کوچه نوبهار
شماره تماس
نویسنده مطلب
تیم مدیریتی سگال
تعداد مشاهده
447
دیدگاه کاربران
بدون دیدگاه
دیدگاه کاربران
تا کنون نظری ثبت نشده است
مطالب مرتبط
24 Hour Support
021 - 91014441
Product Quality Guarantee
Buy The Best Product Available
7 Days Opportunity To Return The Goods
Product Return Guarantee up to 7 Days
Secure Payment Through The Bank Portal
Security in Online Shopping