shape
shape

91014441 - 021

پشتیبانی

0

سبد خرید

91014441 - 021

پشتیبانی

آشنایی با انوع کلیدها در تابلو برق

24 تیر 1402

اخبار و مقالات

طراحی تابلو برق موضوعی اساسی در ساخت فضاهای صنعتی است. ما در هر محیط صنعتی یا هر وسیله ای با طیف وسیعی از تجهیزات الکتریکی سنگین صنعتی کار می کنیم که لزوماً نیاز به برق سه فاز صنعتی دارد. انواع کلیدها در تابلوه برق برای مدیریت توزیع برق در فعالیت های صنعتی طراحی شده اند.

انواع کلید در تابلو برق با هدف قطع و وصل جریان برق کار می کنند. در عین حال با تعریف وظایف حفاظتی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. این کلیدها عملکرد دستی دارند بنابراین در طراحی فرآیند خودکار تجهیزات و ماشین آلات صنعتی جایگاهی ندارند. اما به گونه ای طراحی شده اند که می توانند تحت بار و حتی در حضور جریان زیاد برق را قطع کنند. در عین حال برخی از انواع کلیدها در تابلو برق با عملکرد اتوماتیک طراحی می شوند. این کلیدها قابلیت تشخیص اضافه بار یا اتصال کوتاه و قطع برق تجهیزات را به موقع قبل از وقوع حوادث دارند

 

انواع کلیدها در تابلو برق

همانطور که می دانید انواع کلید در تابلو برق وظیفه کنترل، قطع و وصل، جداسازی و حفاظت را بر عهده دارند. به همین دلیل، بهتر است با مشخصات، ویژگی ها و کاربردهای هر دستگاه آشنا شوید. همه انواع  کلیدها بر اساس محدوده فعلی و درجه حفاظت تقسیم می شوند.

پس از تکمیل تقسیم بندی کلید، بررسی و انتخاب بهترین گزینه بسیار آسان تر می شود. چه نوع کلیدهای تابلو برق وجود دارد؟ چه تفاوت هایی بین آنها وجود دارد؟ شناخت آنها چه فایده ای برای ما دارد؟ در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد انواع کلیدها و عملکرد هر کدام بیشتر بدانید.

 

انواع کلیدها در تابلو برق

 

کاربرد انواع کلیدهای مورداستفاده در تابلو برق

قبل از اینکه وارد بحث اصلی شویم و به معرفی انواع کلیدها در تابلو برق بپردازیم، لازم است مروری هرچند کلی به کاربرد این کلیدها داشته باشیم. در هر صورت اگر مناطق استفاده هر کلید را بشناسید، بهتر می توانید مشخصات انواع کلید را در تابلو برق بررسی کنید و قسمت های کاربری حرفه ای و مناسب را در اختیار آنها قرار دهید. استفاده از انواع کلید در تابلو را می توان در موارد زیر خلاصه کرد.

قطع و وصل جریان برق

حفاظت از تجهیزات الکتریکی

در ساخت هر وسیله ای از وسایل برقی زیادی استفاده می شود. انواع موتورها، درایوها، عناصر، سرورها و حسگرها و ... ساختار کلی هر دستگاه را بسازید. اما همه باید از طریق یک کلید مرکزی مدیریت شوند. کلیدی که جریان برق را در سراسر تابلو شکسته و دوباره وصل می کند. ضمناً هر قسمت از تابلو باید دارای شرایط اتصال و قطع جداگانه و مستقل از سایر قسمت ها باشد. بنابراین در طراحی هر تابلو برق همیشه الگوی منظمی از انواع کلیدها وجود دارد تا ساختاری منظم برای کنترل جریان برق در سراسر تاسیسات ایجاد شود.

 

دومین استفاده از انواع مختلف سوئیچ در کابین کنترل به اندازه روشن و خاموش کردن جریان مهم است. زیرا از این کلیدها برای محافظت از دستگاه ها استفاده می شود. البته همه کلیدها عملکرد محافظتی ندارند. به طور معمول از کلیدهای حفاظتی در طبقات اول ساخت پانل استفاده نمی شود. این کلیدها در لایه میانی یا آخر تابلوها برای محافظت از تک تک دستگاه ها مانند حفاظت در برابر جریان بیش از حد یا حفاظت از اتصال کوتاه موتور الکتریکی و موارد مشابه استفاده می شوند.

 

انواع کلیدهای مورد استفاده در تابلو برق

معرفی انواع کلیدها در تابلو برق

مهمترین انواع کلیدها در تابلو برق عبارتند از:

کلید مینیاتوری

یکی از اصلی ترین انواع کلیدهای مورد استفاده در تابلو برق، کلیدهای مینیاتوری هستند. این کلید یک کلید الکترومکانیکی است که می تواند تابلو را از اتصال کوتاه و جریان اضافه بار محافظت کند. اگر این کلید قطع شود پس از مدتی به مدار باز می گردد. البته لازم به ذکر است که این دکمه ها قابل تنظیم نیستند و می توانند به صورت حرارتی و مغناطیسی کار کنند.

 

کلید هوایی

 کلیدهای هوایی در آمپرهای بالا استفاده می کنند. محدوده آمپری که در آن کلیدهای هوا استفاده می شود از 630 تا 6300 آمپر است و می توانند مدار را از اتصال به زمین، اتصال کوتاه یا اضافه بار محافظت کنند. دکمه های هوایی همچنین می توانند یک حالت انتخابی بین دکمه های ورودی و خروجی ایجاد کنند.

 

کلید گردان

یکی از انواع کلیدهای تابلویی کلید گردان است که در صنعت به عنوان کلید انتخابی نیز شناخته می شود. کلیدهای چرخشی وظیفه تغییر فرمان یا تغییر وضعیت مدار را بر عهده دارند. این دکمه ها عملکردی نیمه مستقل و دستی دارند و با چرخاندن با دست می توان آن ها را در موقعیت ایده آل خود قرار داد.

 

کلید حرارتی

کلید دیگری که مسئول جلوگیری از اتصال کوتاه یا اضافه بار در تابلوهای برق است، کلیدهای حرارتی هستند. این کلیدها که به عنوان استارت موتور نیز شناخته می شوند، نوعی قطع کننده یا قطع کننده مدار هستند که می توانند مدار را در حین کار روشن و خاموش کنند. به طور کلی کلیدهای حرارتی از یک فاز مینیاتوری و یک بی متال تشکیل شده اند.

 

کنتاکتورها

اگر بخواهیم در مورد این کلید برق در تابلوها به صورت ساده صحبت کنیم، باید توجه داشت که کلید کنتاکتور وظیفه خاموش یا روشن شدن یک مدار را بر عهده دارد. کنتاکتورها را می توان در دسته رله ها قرار داد اما باید توجه داشت که زمانی از کنتاکتور استفاده می شود که دستگاه دارای ظرفیت جریان بالایی باشد.

 

کلیدهای قابل قطع زیر بار

بدون شک یکی از انواع کلیدهای تابلو برق، کلیدهایی هستند که زیر بار قابل خاموش شدن هستند. این کلیدها در مدارهای الکتریکی کاربرد دارند و برای سهولت کار با آنها به صورت چرخشی ساخته می شدند. در ساخت این مدل کلید از فنر قدرتمندی استفاده شده است که پس از فشار دادن اهرم فشرده شده و یکی از آنها با سرعت بالا آزاد می شود. پس از آن کنتاکت های این کلید از یکدیگر جدا می شوند.

 

کلیدهای اتوماتیک

از دیگر انواع کلیدها در تابلوهای برق که وظیفه حفاظت در برابر اتصال کوتاه و اضافه جریان را بر عهده دارند می توان به کلیدهای اتوماتیک اشاره کرد. این کلیدها را می توان به دو دسته قابل تنظیم و غیر قابل تنظیم تقسیم کرد.

 

کلیدهای چنج آور

اگر قصد دارید برق شهری را به برق اضطراری در تابلو برق تغییر دهید، می توانید از کلیدهای انتقال استفاده کنید. سوئیچرها از دو ورودی و یک خروجی تشکیل شده اند که از این دو ورودی برای برق شهری و اضطراری استفاده می کنند.

البته لازم به ذکر است که کلیدهای ذکر شده در این مقاله از شناخته شده ترین انواع کلیدها در تابلو برق هستند. کاملاً واضح است که تعداد زیادی کلید با عملکردهای مختلف در یک تابلو برق استفاده می شود.

 

انواع کلید در تابلو برق

 

 

طبقه بندی انواع کلیدها در تابلو برق

انواع کلیدها در تابلو برق برای قطع و وصل برق در تابلو برق استفاده می شود. با این حال، وظایف آنها در نحوه اتصال و جداسازی جریان متفاوت است. این وظایف شامل کنترل دستگاه، اطمینان از ایمنی وسایل الکتریکی و اطمینان از ایمنی جان انسان است. با این رویکرد، انواع کلیدها در تابلو برق به صورت زیر طبقه بندی می شوند.

  • کلیدهای قطع و وصل برای کنترل تجهیزات
  • کلید مینیاتوری
  • یی کلید هوا
  • کلید گردان
  • کلیدهای قابل تنظیم زیر بار
  • کتناکتور
  • کنتاکت های کمکی
  • تایمر
  • کنتاکتورهای خازنی
  • شستی های شروع و توقف
  • کلید ایمن سازی وسایل الکتریکی
  • کلید حرارتی
  • رله کنترل فاز
  • فیوز فشنگی
  • ترانسفورماتورهای سی تی
  • رله نشتی جریان
  • فیوز
  • بی متال ها
  • فیوزهای کاردی
  • رله فرکانس
  • کلید اتوماتیک
  • کلیدهای ویژه برای اطمینان از ایمنی جان مردم
  • کلید کحافظ جان

این طبقه بندی بر اساس اولویت انواع کلیدها درتابلو است. اما در عمل، این کلیدها می توانند وظایف موازی داشته باشند. به عنوان مثال، کلید خودکار برای هر سه کار طراحی شده است. همچنین می توانیم از فیوزها برای جلوگیری از برق گرفتگی افراد استفاده کنیم. با در نظر گرفتن این مقوله، در بحثی جداگانه به تفسیر فنی و تحلیل قابلیت های عملکردی و اصول طراحی هر یک از این کلیدها خواهیم پرداخت.

 

 

انواع کلیدهای مورد استفاده در تابلو برق

کلام آخر

انواع کلیدها در تابلو برق را می توان با توجه به محدوده جریان و نوع حفاظتی که ارائه می کنند طبقه بندی کرد. این امر انتخاب و سفارش هر محصول را بسیار آسان می کند. دانستن این عملکردها و نحوه استفاده از هر دکمه نقش مهمی در انتخاب بهترین گزینه دارد.

برای خرید عمده لوازم برق صنعتی و همچنین استفاده از  خدمات تخصصی، فنی و مهندسی سایت سگال نیرو استفاده کنید.

 

آدرس دفتر ما

تهران کیلومتر ۱۹ جاده قدیم کرج، شهر قدس بلوار ۴۵ متری انقلاب، روبروی صنعت چهارم نقشه کوچه نبش کوچه نوبهار

شماره تماس

02146891488

 

 

blog

نویسنده مطلب

تیم مدیریتی سگال

تعداد مشاهده

418

دیدگاه کاربران

بدون دیدگاه

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه

تا کنون نظری ثبت نشده است

ارسال دیدگاه

مطالب مرتبط

همه مطالب
blog محافظ برق چیست و چگونه کار می کند؟

01 مرداد 1402

اخبار و مقالات

blog آموزش نصب سنسور القایی سه سیم

30 مرداد 1401

اخبار و مقالات

shape

24 Hour Support

021 - 91014441

Product Quality Guarantee

Buy The Best Product Available

7 Days Opportunity To Return The Goods

Product Return Guarantee up to 7 Days

Secure Payment Through The Bank Portal

Security in Online Shopping

wave wave
تماس با ما